Anslut dig till framtiden

Skaffa fiber

Internet

TV

Telefon

Arbetsfordon och två personer som arbetar med elskåp

När du har uppkoppling via fiber, kan du surfa snabbt, streama musik och se på TV – på ett tryggt och säkert vis. Och du kan ha flera tjänster uppkopplade på samma gång. Dessutom är du förbered för framtidens smarta hem – om du vill koppla upp dig på smarta digitala tjänster; som larm, sensorer, tillsynskamera eller videosamtalstjänster.

🡢 Du som bor i villa

Du som äger en villa och inte är ansluten till stadsnätet kan beställa en anslutning genom att göra en intresseanmälan, så hör vi av oss till dig.

🡢 Du som bor i lägenhet

Du som bor i en lägenhet eller finns i en lokal som du själv inte äger måste kontakta din fastighetsägare för att få tillgång till stadsnätet. Vi måste ha fastighetsägarens godkännande för att kunna göra något och du får gärna tipsa dem om att kontakta oss för en offert.

🡢 BRF & Samfällighet
Tillhör du en bostadsrättsförening eller om ni har en samfällighet gällande t.ex. kabel-TV så finns det stadgar som bestämmer vad som gäller och hur vi i så fall kan ansluta fastigheten.
Vad är fiberanslutning?

Fiberanslutning innebär att din internetanslutning levereras genom optiska fiberkablar. Det är en snabb och pålitlig teknik för att överföra data med höga hastigheter.

Fiberanslutning erbjuder höga hastigheter, både nedströms och uppströms. Det är också mindre benäget att påverkas av avståndet till noden, elektromagnetisk störning eller väderförhållanden. Dessutom ger det en stabil anslutning även under tung belastning.

Installationen utförs vanligtvis av en tekniker från Landskrona Energi AB. Det kan kräva att man drar fiberkablar från anslutningspunkten utanför huset till en intern terminal inomhus. 

I många fall kan du använda din befintliga router och datorutrustning med en fiberanslutning. Ibland kan det dock kräva en annan typ av router eller en adapter beroende på din nuvarande konfiguration.

Fiberanslutningar kan vara säkrare eftersom de inte avger elektromagnetiska signaler som kan avlyssnas. Dessutom är de mindre mottagliga för yttre störningar jämfört med kopparbaserade anslutningar.

Ja, många lägenhetskomplex har installerat fiberinfrastruktur för att erbjuda snabb och pålitlig internetanslutning till sina invånare. Kontakta din fastighetsförvaltare eller internetleverantören för att få information om tillgängligheten.

Fiberoptiska kablar är generellt sett mer energieffektiva än kopparbaserade kablar och har mindre påverkan på miljön. Dessutom kan den höga hastigheten och kapaciteten på fiberanslutningar minska behovet av att fysiskt transportera data över långa avstånd.

Arbetsfordon åker längs kustväg med vatten i bakgrunden
Nätkabel inkopplad i röd router
" "

Gör en intresseanmälan

🡢 Landskrona Energis allmänna villkor för Öppet stadsnätAvtalsvillkor
Läs mer
Dessa allmänna villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Leverantören och Kund som tecknar avtal om Öppet Stadsnät.
🡢 Landskrona Energis allmänna villkor för fiberanslutning Avtalsvillkor
Läs mer
Dessa allmänna villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Leverantören och Kund som ingått avtal om Fiberanslutning.