Flyttanmälan

Tid för ny bostad?

Hem  /  Kundservice  /  Flyttanmälan

Flyttar du till annan ort från Landskrona?

Då ska du registrera en ”Utflytt” till oss. Du behöver teckna ett nytt elnätsavtal med din
kommande nätagare.

Flyttar du från annan ort till Landskrona?

Då ska du registrera en ”Inflytt” till oss. Du behöver säga upp ditt elnätsavtal till din
nuvarande nätägare.

Flyttar du inom Landskrona?

Då ska du registrera en ”In-och Utflytt” till oss. Du kan välja ett datum på din utflytt och ett datum på din inflytt.

🡢 Personliga uppgifter

Dina personliga uppgifter krävs för att du ska kunna signera med BankID.
Steg 1

🡢 Flyttanmälan

Fyll i uppgifterna om adressen som du flyttar från/flyttar till.
Steg 2

🡢 Faktura & betalning

Välj hur du vill betala din faktura/slutfaktura.
Steg 3

Vanliga frågor om flytt

Varför behöver jag göra en flyttanmälan till elnätsbolaget?

Genom att göra en flyttanmälan till ditt energibolag säkerställer du att el är tillgängliga när du flyttar in i ditt nya hem. Det hjälper också till att undvika avbrott i tjänsterna.

Det är bäst att göra flyttanmälan så snart som möjligt, helst några veckor före flyttdatumet. Det ger energibolaget tillräckligt med tid att ordna överföringen av tjänster och undvika eventuella avbrott.

Du bör ha ditt nya adress, flyttdatum, och kontaktuppgifter redo.

Om du glömmer att göra en flyttanmälan kan det resultera i att du inte har tillgång till el när du flyttar in. Det är därför det är viktigt att göra anmälan i förväg för att undvika avbrott.

Du är betalningsansvarig upp till en månad efter att du har sagt upp avtalet. Be nästa hyresgäst/ägare att anmäla så fort som möjligt så att ditt avtal kan avslutas tidigare.

Vid inflyttning debiterar vi en administrativ avgift på 269 kr inkl. moms.

När du signerat din flyttanmälan får du erbjudande att teckna vårt rörliga elavtal Landskronaelen. Du kan teckna Landskronaelen i tre enkla steg och signerar ditt avtal direkt med BankID.

Om fastighetsägaren har godkänt andrahandsuthyrningen rekommenderar vi dig att säga upp ditt avtal och andrahandshyresgästen får teckna ett eget avtal.

En person i blå tröja håller i en surfplatta som visar en faktura

Elnät, elhandel och fjärrvärme – samla all din energi på en och samma faktura. Ingenting ändras i dina avtalsvillkor och vi lovar dig fortsatt trygg och prisvärd energi från förnybara energikällor. Har du pappersfaktura, var då uppmärksam på att betalningsuppgifterna skiljer sig åt på inbetalningskorten.

Teckna elnätsavtal med Landskrona Energi AB

Jag flyttar hemifrån?

När du flyttar hemifrån står du inte på ett elnätsavtal idag. Du väljer valet ”In” under frågan ”Flyttar du ut eller in?”. I sista steget ”Steg 3 – Faktura” finns möjlighet till ”Meddelande”, skriv in ”Flyttar hemifrån” här. 

Ett namnbyte behövs då göras på vem som ska stå på elnätsavtalet. Du väljer valet ”In” under frågan ”Flyttar du ut eller in?”. I sista steget ”Steg 3 – Faktura” finns möjlighet till ”Meddelande”, skriv in ”Namnändring” här. 

När du flyttar från en annan ort till Landskrona Energi’s nätområde står du inte på ett elnätsavtal idag. Du väljer valet ”In” under frågan ”Flyttar du ut eller in?” Glöm inte att anmäla din utflytt till din nuvarande nätägare.

Så länge du står på hyreskontraktet eller köpekontraktet är det du som är betalningsansvarig och ska även stå på elnätsavtalet tills kontraktet avslutas.

Är du osäker på vilken datum du ska fylla i – ta kontakt med fastighetsägaren.

" "

Om du inte har BankID kan du även fylla i en interaktiv PDF för att registrera din flyttanmälan. Kontakta vår kundservice om du vill ha en blankett skickad till dig.

🡢 Allmänna avtalsvillkor för anslutning av elektriska anläggningar till elnätet och överföring av el till sådana anläggningar för dig som konsumentKonsument
Läs mer
Elbranschens allmänna avtalsvillkor för anslutning och distribution av el (nät) till privatpersoner. Villkoren är utarbetade av Energiföretagen Sverige tillsammans med Konsumentverket (Nät 2012 K (rev 2)). Gäller från 2019-01-01.
🡢 Allmänna avtalsvillkor för anslutning av elektriska anläggningar till elnätet och överföring av el till sådana anläggningar (näringsverksamhet eller likartad verksamhet, lågspänning)Näringsidkare
Läs mer
Elbranschens allmänna avtalsvillkor för anslutning och distribution av el (nät) till näringsidkare. Villkoren är utarbetade av Svensk Energi tillsammans med Konsumentverket (Nät 2012 N (rev)). Gäller från 2016-01-01.
🡢 Allmänna avtalsvillkor för anslutning av elektriska anläggningar till elnätet och överföring av el till sådana anläggningar (högspänningskund)Näringsidkare
Läs mer
Elbranschens allmänna avtalsvillkor för anslutning och distribution av el till eller från elektriska högspänningsanläggningar. Villkoren är utarbetade av Svensk Energi (Nät 2012 H (rev)). Gäller från 2016-01-01.