Faktura och betalning

Betalning som passar dig
Hem  /  Kundservice  /  Betalsätt

🡢 Egen inbetalning

Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via internet, ange alltid ditt fakturanummer som referensnummer (OCR-nummer).
Bankgiro: 5458-8934
Populär

🡢 Inkasso

Om du har fått en inkassofaktura ska du vända dig till Visma.

🡢 Kivra

Vi är anslutna till Kivra, du som har en brevlåda hos Kivra kommer få dina fakturor till den.

 Jag vill betala med 🡢 

 Jag vill betala med  🡦

Fakturaförklaring

Elnät, elhandel och fjärrvärme – samla all din energi på en och samma faktura. Ingenting ändras i dina avtalsvillkor och vi lovar dig fortsatt trygg och prisvärd energi från förnybara energikällor. Har du pappersfaktura, var då uppmärksam på att betalningsuppgifterna skiljer sig åt på inbetalningskorten.

Behöver du hjälp att tyda din faktura?

Varför får jag två fakturor som gäller el?

När det gäller el har du två olika avtal, elnätsavtal och elhandelsavtal. Elnätsavtal har du med det elnätsföretag som äger elnätet där du bor. Elhandelsavtal har du med det företag som du köper el av.

Om du missat att betala din faktura eller om du betalat för sent får du ett inkassokrav. Kostnaden för inkassokravet, 180 kr, faktureras på nästkommande räkning. Om du inte betalar efter inkassokravet skickas räkningen till inkassobolaget Visma Collectors, som driver ärendet vidare.

För fakturor som inte är betalda på förfallodagen tillkommer dröjsmålsränta enligt Räntelagen, referensränta + 8%.

Automatiskt med autogiro

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodag. Enklare kan det knappast bli. Det enda du behöver tänka på är att ha täckning på ditt bankkonto. 

Det är fakturamottagaren som gör anmälan. Du kan ansöka om autogiro direkt hos din bank eller anmäla det till oss.

Autogiro är en automatisk betalningstjänst där dina fakturor dras automatiskt från ditt bankkonto. När du väljer autogiro behöver du inte manuellt godkänna varje betalning – det sker automatiskt enligt de överenskomna villkoren mellan dig och leverantören.

Vill du betala dina fakturor via autogiro så fyller du i formuläret som finns här. Du kan även ansöka om autogiro via din internetbank. Det går bra att ha både e-faktura och autogiro samtidigt.

Förfallodatum kan infalla mellan den 27:e och 31:e i månaden beroende på när faktureringen görs och vilken veckodag datumen för förfallodag blir.

Autogiro är en säker betalningstjänst. Dina bankuppgifter skyddas genom kryptering, och endast godkända parter (din bank och leverantören) har tillgång till dessa uppgifter för att genomföra betalningarna.

Digitalt med e-faktura

E-faktura är en digital faktura som vi skickar direkt till din internetbank där du kan titta, godkänna och sedan betala den. 

E-faktura kan kombineras med autogiro som underlättar dina betalningar till oss, det är kostnadsfritt, säkert och bekvämt. Flera banker erbjuder autobetalning av e-faktura. 

När autobetalning har aktiverats i internetbanken betalas fakturan automatiskt från det konto du valt på förfallodagen. På din banks hemsida finns mer information om den här tjänsten.

En e-faktura är en elektronisk faktura som skickas och tas emot digitalt istället för i pappersformat. Till skillnad från en pappersfaktura skickas e-fakturan direkt till din internetbank, vilket gör hanteringen snabbare och mer miljövänlig. Du kan enkelt se och betala din e-faktura online.

Ansök om e-faktura hos din internetbank. Tänk på att det är fakturamottagaren som behöver göra anmälan.

Ja, du har oftast möjlighet att skriva ut en papperskopia av din e-faktura om det behövs. Dessutom kan du alltid spara eller arkivera din e-faktura digitalt för framtida referens.

Digitalt med e-postfaktura

Med e-postfaktura kan du få din faktura från oss direkt i din mailkorg som en pdf-fil. E-postfaktura fungerar utmärkt tillsammans med autogiro och är ett alternativ som sparar på antalet transporter, papper och kuvert. 

Du betalar din e-postfaktura precis på samma sätt som du betalar en pappersfaktura, det vill säga via autogiro, girobetalning eller internetbanken.

En e-faktura är en elektronisk faktura som skickas och tas emot digitalt istället för i pappersformat. Till skillnad från en pappersfaktura skickas e-fakturan direkt till din internetbank, vilket gör hanteringen snabbare och mer miljövänlig. Du kan enkelt se och betala din e-faktura online.

Höstlöv utspridda på en våt vägbana

En pappersfaktura är en traditionell form av faktura som skrivs ut på papper och skickas fysiskt via posttjänster till mottagaren.

Vill du ändra ditt betalsätt till pappersfaktura kan du kontakta vår kundservice som hjälper dig.

Kivra

Vi är anslutna till Kivra, vilket gör att du som redan har en brevlåda hos Kivra kommer få dina fakturor till den istället för med vanlig post. Kivra fungerar precis som en vanlig brevlåda förutom att den är digital, och är på så sätt enklare att hantera. För dig som redan har e-faktura eller e-postfaktura från oss kommer dina fakturor också i fortsättningen hanteras på detta sätt.

Vi kommer även framöver att skicka ut viss information via Kivra. Om du av någon anledning har en digital brevlåda hos Kivra men inte vill ha dina fakturor från oss till den behöver du kontakta Kivra så hjälper de dig. Du når Kivras kundtjänst på 0770–457 000.

Du kan enkelt inaktivera en avsändare som inloggad under Mer/Inställningar > Avsändare/Brev. Av de avsändare som är anslutna till Kivra kan du själv bestämma vilka du vill få post digitalt från i Kivra och vilka du vill få post från postalt hem i brevlådan. När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Läs mer på https://kivra.se/sv/privat/hjalp eller via telefon: 0770–457 000.

Vi är anslutna till Kivra, vilket gör att om du inte valt något betalsätt så får du din faktura i Kivra automatiskt. Har du e-faktura eller e-postfaktura skickas din faktura dit istället för till Kivra.

Ändra ditt betalsätt här