Brf

Fiber

Hem  /  BRF  /  Fiber

Tillhör du en bostadsrättsförening eller om ni har en samfällighet gällande t.ex. kabel-TV så finns det stadgar som bestämmer vad som gäller och hur vi i så fall kan ansluta fastigheten. 

Vanliga frågor om fiber
Vad är fiber?

Fiber i sammanhanget av internet och kommunikation refererar till fiberoptiska kablar. Dessa kablar överför data genom att skicka ljus genom tunna glas- eller plasttrådar. Fiberanslutning möjliggör snabb och pålitlig internetanslutning med höga hastigheter för både nedladdning och uppladdning av data. Det är mindre känsligt för avstånd och elektrisk interferens jämfört med traditionella kopparbaserade anslutningar som ADSL eller kabelinternet.

Fiberoptiska signaler kan överföras över långa avstånd utan att förlora mycket av sin styrka eller hastighet. I praktiken kan fibern sträcka sig över flera kilometer utan problem.

FTTH (Fiber To The Home) innebär att fibern går ända fram till hemmet. FTTN (Fiber To The Node) innebär att fibern går till en nod i närheten av hemmet, och resten av anslutningen kan vara koppar eller annan teknik.

Fiber använder ljus för att överföra data, vilket möjliggör högre hastigheter och mer tillförlitlig anslutning jämfört med traditionella tekniker som DSL (digital subscriber line) och kabelinternet.