Vi gör så att ni kan surfa snabbt

🡢 Problem med Internet?

Upplever du problem med Internet, IPTV, IPTelefoni och KabelTV så kontaktar du din tjänsteleverantör, numret finns på senaste fakturan. Tjänsteleverantören kontaktar oss vid behov.

🡢 Vill du ansluta dig till vårt fibernät?

Priset för att ansluta sig till vårt fibernät kan variera beroende på geografisk placering. Skicka in en intresseanmälan så hjälper vi dig med en offert.

🡢 Vill du skaffa ett abonnemang?

Vi på Landskrona Energi har byggt ledningarna och ansvarar för driften. TV, bredband och telefoni kan du teckna med en tjänsteleverantör.
Populär

Välkommen till framtiden!

I vår Kom-i-gång guide får du tips hur du kopplar in dig till den digitala världen.

 
Vanliga frågor om fiber
Vad är fiber?

Fiber i sammanhanget av internet och kommunikation refererar till fiberoptiska kablar. Dessa kablar överför data genom att skicka ljus genom tunna glas- eller plasttrådar. Fiberanslutning möjliggör snabb och pålitlig internetanslutning med höga hastigheter för både nedladdning och uppladdning av data. Det är mindre känsligt för avstånd och elektrisk interferens jämfört med traditionella kopparbaserade anslutningar som ADSL eller kabelinternet.

Fiberoptiska signaler kan överföras över långa avstånd utan att förlora mycket av sin styrka eller hastighet. I praktiken kan fibern sträcka sig över flera kilometer utan problem.

FTTH (Fiber To The Home) innebär att fibern går ända fram till hemmet. FTTN (Fiber To The Node) innebär att fibern går till en nod i närheten av hemmet, och resten av anslutningen kan vara koppar eller annan teknik.

Fiber använder ljus för att överföra data, vilket möjliggör högre hastigheter och mer tillförlitlig anslutning jämfört med traditionella tekniker som DSL (digital subscriber line) och kabelinternet.

Gör en intresseanmälan
🡢 Landskrona Energis allmänna villkor för Öppet stadsnätAvtalsvillkor
Läs mer
Dessa allmänna villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Leverantören och Kund som tecknar avtal om Öppet Stadsnät.
🡢 Landskrona Energis allmänna villkor för fiberanslutning Avtalsvillkor
Läs mer
Dessa allmänna villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Leverantören och Kund som ingått avtal om Fiberanslutning.