Fjärrvärme

Skaffa fjärrvärme

Hem  /  Privat  /  Fjärrvärme  /  Skaffa fjärrvärme
Illustration över fjärrvärmeprocessen

1 Det är flera faktorer som påverkar möjligheten att ansluta din fastighet till fjärrvärmenätet. Fjärrvärme behöver finnas utbyggt i området och din fastighet behöver ha ett vattenburet värmesystem. 

Du behöver därför först skicka in en intresseanmälan till oss så att vi kan utreda om det är möjligt. Lämna din intresseanmälan i formuläret längre ner på sidan.

2 Om anslutning är möjligt är nästa steg att boka ett platsbesök. Vid platsbesöket går vi igenom hur vi kan förlägga fjärrvärmen till ditt hus och var vi kan placera din fjärrvärmecentral. Vi räknar på anslutning och installationen och återkommer med en offert.

3 När du godkänt offerten genom digital signering fortlöper förberedelserna med bland annat detaljprojektering, tillståndsansökningar och materialbeställning.

4 När förberedelserna är klara är det dags att påbörja grävarbeten hos dig. Vi gräver från befintlig fjärrvärmeledning i gatan in till din fastighet där fjärrvärmerören ska gå in. 

5 Vi kopplar in och driftsätter din fjärrvärmeledning. Därefter isoleras rören som går in till din husvägg och markytan där vi grävt återställs. 

6 Nu är det dags att installera din fjärrvärmecentral och koppla in värme och tappvarmvatten. Efter slutförd installation besiktigar våra servicetekniker systemet och gör ett informationsbesök.

Om du väljer att göra installationen i egen regi behöver du skicka in en föranmälan, läs mer här.

Gör en intresseanmälan

🡢 Kan jag få fjärrvärme?

Vi har idag fjärrvärme i Landskrona och delar av Häljarp och Asmundtorp. Lämna en intresseanmälan så tittar vi på förutsättningarna för anslutning hos dig.
Populär

🡢 Vad kostar det att ha fjärrvärme?

Kostnaden beror på din förbrukning. Här kan du läsa mer om prismodellen för fjärrvärme.

🡢 Vad kostar det att ansluta sig till fjärrvärme?

Kostnaden för att ansluta sig till fjärrvärme beror av hur lång sträcka som behöver grävas, marktyp och dimension. Vill du veta mer, lämna en intresseanmälan så bokar vi ett platsbesök för att titta på förutsättningarna hos just dig.

Installation i egen regi

Landskrona Energi erbjuder en komplett lösning för fjärrvärme där vi ansvarar för installation av din fjärrvärmecentral. Om du väljer att anlita en egen installatör bör du vara medveten om att det finns en del krav som behöver uppfyllas. 

🡢 Allmänna avtalsvillkor för konsument för leverans av fjärrvärme som används för enskilt brukKonsument
Läs mer
Gäller från 2023-09-01 Avtalsvillkoren är utarbetade av Energiföretagen Sverige tillsammans med Konsumentverket.
🡢 FjärrvärmelagenKonsument
Läs mer
Lagen stärker din ställning som kund och ger dig rätt till förhandling, medling samt att säga upp avtalet.