Snart är det dags för ny fjärrvärmemätare

Landskrona Energi ska inom kort påbörja bytet av alla våra fjärrvärmemätare och arbetet beräknas vara klart innan hösten 2024. De nya mätarna ger oss som energiföretag bättre möjlighet att hjälpa er som kund med att effektivisera er användning av fjärrvärme.

Minst en vecka innan bytet ska ske kommer du att meddelas via brev vilket datum och tid montören kommer hem till dig.

landskrona-energi-city-56
One_Nordic_AB

Vår samarbetspartner utför mätarbytet

Mätarbytet kommer att utföras av tekniker från One Nordic AB. Teknikerna ska alltid kunna legitimera sig vid besöket.

Bra att veta inför mätarbytet

Se till så inget blockerar mätaren

Vi ber dig att plocka bort saker som eventuellt blockerar fjärrvärmeanläggningen och inkommande avstängningsventiler för att vårt arbete ska gå smidigt och att avbrottstiden blir så kort som möjligt.

Mätarbytet tar cirka 60 minuter

I samband med mätarbytet kan det uppstå avbrott i värmeleveransen på cirka 60 minuter. Det är viktigt att inget varmvatten används under tiden för mätarbytet. Teknikerna kommer att lämna information om mätarbytet när arbetet är klart.

Mätaren byts ut kostnadsfritt

Fjärrvärmemätaren och arbetet med att byta ut den gamla är helt kostnadsfritt för dig. Mätarbytet är en del av vårt underhållsarbete och finansieras av nätavgiften.

Service

I samband med arbetena kommer även service av fjärrvärmecentralen att genomföras för de kunder som önskar och befinner sig i serviceintervallen för 2023-2024. Servicen ingår i din avgift och kommer att utföras av One Nordic AB.

Frågor och svar – Mätarbytet

Arbetet med fjärrvärmemätarbytet kommer starta under hösten 2023 och pågå i flera etapper. Arbetet beräknas vara klart innan hösten 2024. Minst en vecka innan bytet sker kommer du att meddelas via brev vilket datum och tid montören kommer hem till dig.

Mätarbytet kommer att utföras av tekniker från One Nordic AB. Teknikerna ska alltid kunna legitimera sig vid besöket.

För att mätarbytet ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att innan vårt besök se till att det inte finns några föremål som blockerar fjärrvärmeanläggningen och inkommande avstängningsventiler.

Om du är privatkundkund så är vanligtvis fjärrvärmemätaren placerad inne i bostaden. Vid mätarbyte inne i bostaden måste du eller någon annan myndig person över 18 år vara hemma. Teknikerna går aldrig in i en bostad där ett barn är ensamt hemma. Vi meddelar er exakt tid när bytet närmar sig.

I samband med mätarbytet kan det uppstå avbrott i värmeleveransen på cirka 60 minuter.
Det är viktigt att inget varmvatten används under tiden för mätarbytet. Teknikerna kommer att lämna information om mätarbytet när arbetet är klart.

Både den nya fjärrvärmemätaren och arbetet med att byta ut den gamla är helt kostnadsfritt för våra fjärrvärmekunder. Mätarbytet är en del av vårt underhållsarbete och finansieras av nätavgiften.