Tre personer klipper ett rött band uppspänt mellan två balar

Nyinvigning hos vår långvariga partner inom energiåtervinning

Onsdagen den 18 september invigdes Geminors nyrenoverade lokaler på Varvsvägen i Landskrona. Geminor, som är specialiserat på att omvandla avfall till resurser genom energiåtervinning, har varit en viktig partner till oss sedan 2012.

Geminors anläggning spelar en viktig roll för vår försörjning av bränsle till kraftvärmeverket Energiknuten. Under vårt samarbete har de levererat cirka 300 000 ton bränsle till oss, berättar Stefan Nyrud, produktionschef på Landskrona Energi Kraft AB.

Återuppbyggd efter branden 2019

Geminors anläggning skadades allvarligt i en brand 2019, men har nu återuppbyggts och moderniserats. Vid nyinvigningen deltog Stefan Nyrud tillsammans med Geminors Sverigechef Per Mernelius och företagets VD Kjetil Vikingstad för den symboliska bandklippningen.

För oss på Landskrona Energi ansvarar Geminor för inköp, transport och lagerhållning av en stor del av vårt bränsle, som består av PTP (papper, trä och plast) samt träflis. Bränslet transporteras till Landskrona med båt, lastbil och ibland tåg. Dagligen levererar Geminor cirka 12-15 containrar med bränsle till vårt kraftvärmeverk, fortsätter Stefan Nyrud.

Fler nyheter hittar du här